Black Pepper Tiger Shrimp
Ingredienser for cirka 4 personer:
- Stekeolje
- Smør
- 5 båter finhakket hvitløk
- 1 oppkuttet rødløk
- 1 spiseskje finstrimlet ingefær
- 2-3 stilker gressløk
- 1 blokk black tiger shrimp
- ½ glass black pepper sauce
- 1,5 dl vann
- 1 ss sukker
- Forbered grønnsakene.
- Rens scampi ved å lage et snitt på ryggen og fjern tarmen.
- Smelt smør i en panne og ha oppi oljen.
- Stek løken til den er blank og ha oppi hvitløken og ingefær.
- Sett opp til høy varme og tilsett scampiene. Stekes 2-3 min på hver side.
- Når scampien begynner å få en rosa farge, tilsett saus og vann sammen med sukker.
- La alt surre på høy varme i ytterligere et par minutter.
- Tilsett gressløk, oppkuttet 3-4 cm rett før servering.
- Toppes med finhakket gressløk og nytes med ris.
For ekstra spicy, ha oppi tørket chili.
Se video av fremgangsmåte:
