Kylling Cashew
Ingredienser for cirka 4 personer:
- 600-800 gram kyllingfilet i mindre biter
- 4 ss maizena
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- Nok stekeolje til å dekke panna
- 6 ss sweet soyasaus
- 8 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 4-6 ss sriracha saus
- 2 ss hoisinsaus
- 1 løk kuttet opp
- 4-6 båter finhakket hvitløk
- 1 ts revet ingefær
- 2 gulrøtter i staver
- ½ brokkoli i små buketter
- 1 paprika i små båter
- 1 boks bambusskudd
- 1 boks minimais
Fremgangsmåte:
- Forbered grønnsakene.
- Lag melblanding av maizena, salt, pepper og paprikapulver, og bland kylling i blandingen så all kyllingen er dekket.
- Lag sausen av sweet soyasaus, soyasaus, riseddik, srirachasaus og hoisinsaus.
- Stek kyllingen på høy varme så den får en skorpe. Legg til side.
- Stek deretter grønnsakene, de harde grønnsakene kan få et par min ekstra, så start med de. Alt stekes på høy varme i ca 3-4 min.
- Bland deretter kyllingen sammen med grønnsakene, og ha oppi resterende ingredienser: saus og cashewnøtter.
- Wokes til alt er godt blandet, og nytes deretter med ris!
Tips:
For ekstra spicy, ha oppi tørket chili.
