Pad Thai

Ingredienser for cirka 4 personer:
– Tre egg
– 300-500 gram scampi, skrellet
– 320 gram tofu, i biter
– En løk, tynne strimler
– Fire fedd hvitløk, finhakket
– En lime, i båter
– 180 gram bønnespirer
– 3-4 bunter kinesisk gressløk, klippes/kutten ca 3 cm lange
– 500 gram risnudler
– 400 gram Mae Ploy Pad Thai saus
– Ca 1 dl vann
– En håndfull peanøtter

Fremgangsmåte:
1. Skjær opp løk, hvitløk, kinesisk gressløk, lime og tofu som angitt over.
2. Stek peanøttene på middels varme til de er gyldne. Når de er avkjølt legg de i en pose og knus dem i mindre biter.
3. Kok opp en stor kjele med vann, når det koker skru av varmen og legg oppi risnudlene. La de stå i 4 minutter før du skyller med kaldt vann.
Nudlene skal ikke være gjennomkokt.
4. Varm en wokpanne eller dyp stekepanne, ha i olje og stek løk og hvitløk på middels høy varme til løken er myk.
5. Ta oppi tofu og stek i ytterligere 2-3 min.
6. Gjør rom i panna og stek egget mens du rører. Når egget har stivnet blander du alt i pannen sammen.
7. Tilsett nudlene sammen med pad thai saus, vann og scampi. Wok alt sammen til scampien er gjennomstekt/rosa.
8. Skru av varmen og bland inn bønnespirer og kinesisk gressløk.
9. Serveres med knuste peanøtter som topping og limebåter ved siden av.

Tips:
Alt fås kjøpt hos 102 Asia Mat.
Hvis du ikke har en stor nok stekepanne, er det fullt mulig å steke det i to omganger.
Ønsker du ekstra smak kan vi anbefale å tilsette 4-6 spiseskje fiskesaus.
Denne retten kan også fås sterk ved å tilsette tørket, knust chili.
Kan bytte ut scampi med kylling eller bruke begge deler.

For vegetar: Bruk kun tofu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du hjemlevering? Se under om vi leverer til deg ved å skrive inn postnummer.

[delivery_area_form]