Pho BO

Ingredienser for cirka 6 personer:

  • Koriander x1 pk
  • Vårløk x1 pk
  • Bønnespirer x1 pk
  • Thai basilikum x1 pk
  • Thai persille x1 pk 
  • Rettich ca 300g
  • Vietnamesiske kjøttboller / Bo vien x1 pk
  • Quoc Viet Pho bo buljong
  • Hoisin saus
  • Sriacha saus
  • Chili hvitløk saus
  • Kraftbein av okse
  • Risnudler
  1. Vask oksekraft beinene ved å koke de i lettsaltet vann i 10 minutter. 
  2. Hell ut vannet etter koking og skyll oksekraft beinene under kaldt vann.
  3. Ha ca 8 liter vann i en stor kjele sammen med oksekraft beinene. La det småkoke i minst 2 timer. Jo lenger, jo bedre.
    Fjern overflødig skum fra kraften mens det koker.
  4. I mellomtiden kan du tilberede grønnsakene. Kutt opp rettich i store kuber. Kutt opp vårløk og koriander i små biter og bland det. Vask thai basilikum, thai persille og bønnespirer og legg det på et fat
  5. Kok nudlene som anvist på pakken.
    Skyll av med kaldt vann når ferdig så man unngår at det overkoker og blir sticky. 
  6. Etter ca 1 time, ha rettich opp i kraften sammen med den ene av krydder posen og halve boksen med buljong. Riv krydder posen i to på midten.
  7. Sett opp til høy varme og tilsett scampiene. Stekes 2-3 min på hver side. 
  8. Når scampien begynner å få en rosa farge, tilsett saus og vann sammen med sukker. 
  9. Etter ytterligere en time kan du ta ut krydderposen. 
  10. Ha oppi kjøttbollene 5-10 min før du skal servere maten, de trenger kun et lite oppkok.
  11. Nå er det på tide å lage en bolle pho, for hver serverings bolle gjør følgende: Varm nudlene i mikrobølgeovn i ca. 1 min. Ha i vårløk og koriander. Ha i ønsket mengde kraft. Ha i resten av urtene. Ha i sausene, smak til 
  12. Bollene dyppes i sausene.

 

Tips:
– For mer smak ha lime, chili og fiskesaus oppi hver porsjonsbolle. Smak til.

– Autentisk pho har en hel grillet løk og grillet 3-4 cm ingefær i kraften.

– Kan også lage pho ga (kylling). Bruker da høns i stedet for til å lage kraft, og bruker pho ga buljong.

– Kutt gjerne tynne skiver med ytrefilet over hver bolle med nudler og la det gjennomkokt når du heller den varme kraften over. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du hjemlevering? Se under om vi leverer til deg ved å skrive inn postnummer.

[delivery_area_form]