Pho BO
Ingredienser for cirka 6 personer:
- Koriander x1 pk
- Vårløk x1 pk
- Bønnespirer x1 pk
- Thai basilikum x1 pk
- Thai persille x1 pk
- Rettich ca 300g
- Vietnamesiske kjøttboller / Bo vien x1 pk
- Quoc Viet Pho bo buljong
- Hoisin saus
- Sriacha saus
- Chili hvitløk saus
- Kraftbein av okse
- Risnudler
- Vask oksekraft beinene ved å koke de i lettsaltet vann i 10 minutter.
- Hell ut vannet etter koking og skyll oksekraft beinene under kaldt vann.
- Ha ca 8 liter vann i en stor kjele sammen med oksekraft beinene. La det småkoke i minst 2 timer. Jo lenger, jo bedre.
Fjern overflødig skum fra kraften mens det koker. - I mellomtiden kan du tilberede grønnsakene. Kutt opp rettich i store kuber. Kutt opp vårløk og koriander i små biter og bland det. Vask thai basilikum, thai persille og bønnespirer og legg det på et fat
- Kok nudlene som anvist på pakken.
Skyll av med kaldt vann når ferdig så man unngår at det overkoker og blir sticky. - Etter ca 1 time, ha rettich opp i kraften sammen med den ene av krydder posen og halve boksen med buljong. Riv krydder posen i to på midten.
- Sett opp til høy varme og tilsett scampiene. Stekes 2-3 min på hver side.
- Når scampien begynner å få en rosa farge, tilsett saus og vann sammen med sukker.
- Etter ytterligere en time kan du ta ut krydderposen.
- Ha oppi kjøttbollene 5-10 min før du skal servere maten, de trenger kun et lite oppkok.
- Nå er det på tide å lage en bolle pho, for hver serverings bolle gjør følgende: Varm nudlene i mikrobølgeovn i ca. 1 min. Ha i vårløk og koriander. Ha i ønsket mengde kraft. Ha i resten av urtene. Ha i sausene, smak til
- Bollene dyppes i sausene.
Tips:
– For mer smak ha lime, chili og fiskesaus oppi hver porsjonsbolle. Smak til.
– Autentisk pho har en hel grillet løk og grillet 3-4 cm ingefær i kraften.
– Kan også lage pho ga (kylling). Bruker da høns i stedet for til å lage kraft, og bruker pho ga buljong.
– Kutt gjerne tynne skiver med ytrefilet over hver bolle med nudler og la det gjennomkokt når du heller den varme kraften over.
