Vietnamesiske Sommerruller
Ingredienser for cirka 4 personer:
– Rispapir, beregn ca 3-5 stk per person
– En pakke bønnespirer
– Halv agurk, kuttes opp i staver
– Isbergsalat, rives opp i mindre blader
– 3-4 bunter kinesisk gressløk, klippes/kutten ca. 6 cm lange
– 500 gram tynne risnudler
– Koriander bunt, klipp av bunnen
– En pakke mynteblader
– En håndfull peanøtter. Kan sløyfes
– Hoisin saus, peanut rice paper sauce og/eller vietnamese rice sauce paper
– 500 gram blekksprut, skylles lett i lunket vann
– 500 gram scampi, kokes i lettsaltet vann i 4 min
– En cha lua (vietnamesisk kjøttpudding, kan minne om falukorv), kuttes opp i staver.
1. Vaske grønnsakene og urtene. Legg det på et fat.
2. Stek peanøttene på middels varme til de er gyldne. Når de er avkjølt legg de i en pose og knus dem i mindre biter. Blandes med blandes med hoisin saus og/eller peanut rice paper saus.
3. Kok opp en stor kjele med vann, kok nudlene som anvist på pakken.
4. Mariner blekksprut med teriyakisaus, eventuelt kun salt og pepper. Stek på høy varme i en panne med litt olje i ca 4-6 min.
5. Legg alle elementene på bordet og la alle rulle sine egne sommerruller. Rispapir dyppes kjapt i varmt vann, den skal være litt hard, men myknes mens du legger på resten av maten. Rull og nyt rullen din! En veldig sosial måte å nyte eksotisk mat.
Tips:
Alle ingredienser fås kjøpt hos www.102asiamat.no
Kan også bruke andre type kjøtt i sommerrullene for eksempel, kyllingfilet, ribbe, biff, omelett.
For vegetar: Bruk kun tofu. Stekes til det er crispy i litt olje.
